Премиерът , задно с членове на ГЕРБ дава извънреден брифинг на

...
Премиерът , задно с членове на ГЕРБ дава извънреден брифинг на
Коментари Харесай

ГЕРБ оттегля кандидатурата на Ципов

 Премиерът, задно с членове на ГЕРБ дава извънреден брифинг на ГЕРБ във връзка сформирането на новата ЦИК.  

" Позволете ми първо да благопожелавам един от най-хубавите български празници - на храбростта. Ние бяхме храбри и по тази причина понасяме и много удари. Но неслучайно на днешния празник иконата е по какъв начин се пробожда многоглавата ламя ", съобщи при започване на брифинга.

В началото още Борисов даде думата точно на Ципов - претендента на ГЕРБ за началник на комисията.

" След като разсъждавах цяла нощ, желаех от премиера да дадем брифинг, с цел да проучваме обстановката. Станахме очевидци на това, че всички други партии избягаха от отговорност. Единствено ние дадохме кандидатура за ръководител на ЦИК. В по този начин създалата се комплицирана обстановка в резултат на пандемията от коронавирус, и към този момент създалата се политическа рецесия, откакто Българска социалистическа партия върнаха мандата, счетох за належащо да показва моята позиция. Аз не се опасявам от отговорност да ръководя комисията. ", зави Ципов

" Помолих Борисов да обсъдим създалата се обстановката и да преценим дали да не оттеглим моята кандидатура. Ние не би трябвало в идните два месеца да получаваме всекидневни обвинявания, че ГЕРБ е единствената партия, която предложи ръководител, а другите избягаха от тази отговорност ", безапелационен е още той. 

Премиерът в оставка разгласи, че ГЕРБ ще отдръпна кандидатурата на Ципов.

" Предложението ми е да оттеглим господин Ципов и то не тъй като не носим отговорност. Гледах по какъв начин се карат партиите при Радев. Извинявайте, ние апелираме този изборен закон. Те не оферират избирате. Утре нямаме видео наблюдаване. А те като орган с 2-3 болшинство могат да възложат на Ципов наложително да подпише контракт. Изведнъж никой няма претендент. Защо за председател; и за зам. Председател на Народно събрание откриха сговор, а за ЦИК не. Ето го клопката ", съобщи Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР